Opinie naszych klientów i ich recenzje hoteli
Teneryfa - Wyspy Kanaryjskie

Dodaj własną opinię

Razem: chętnie jeździmy na wyspy kanaryjskie ogrzać się w zimie

Wstępne podsumowanie
chętnie jeździmy na wyspy kanaryjskie ogrzać się w zimie Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
piękne, tuż nad morzem

Wyżywienie
bardzo dobre i duży wybór, dania miejscowe pyszne.

Usługi hoteli
na poziomie

Plaża
bezpośrednio przy hotelu, czarny piasek

Ogólne wrażenie
przyjemnie!

Edita Cermanová, 25.01.2010, Data pobytu: 15.1. - 22.1.2009
Region: Wyspy Kanaryjskie Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Hotel: Tenerife Tour

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (10) Nie (1)

4 zdjęć

Razem: 9,6 jeden z najpiękniejszych wyjadów, podzcas którego z biurem invia spędziliśmy wspaniałe chwile.

  • 9,4 Zakwaterowanie
  • 9,6 Wyżywienie
  • 9,7 Okolica
  • 10 Cena

Wstępne podsumowanie
jeden z najpiękniejszych wyjadów, podzcas którego z biurem invia spędziliśmy wspaniałe chwile. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
piękne z widokiem na morze.

Wyżywienie
bardzo dobre

Usługi hoteli
bdb

Plaża
10 min pieszo

Ogólne wrażenie
raz jeszcze chcielibyśmy z mężemprzeżyć urlop snów, jak ten. Teneryfa jest naprawdę czarująca.

Ilona Poláková, 05.12.2009, Data pobytu: 6.3. - 13.3.2009
Region: Wyspy Kanaryjskie Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Hotel: Tenerife Tour

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (1) Nie (0)

1 zdjęcia

Razem: Wyjazd na bardzo dobrym poziomie, bardzo profesionalny rezydent.

Wstępne podsumowanie
Wyjazd na bardzo dobrym poziomie, bardzo profesionalny rezydent. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Na dobrym poziomie

Wyżywienie
Smaczne i różnorodne

Usługi hoteli
Na dobrym poziomie

Plaża
Piaszczysta, łagodne zejście do wody, dobra też dla rodzin z dziećmi.

Ogólne wrażenie
Zadowolenie w 500% procentach.

Kamil Novák, 09.11.2009, Data pobytu: 30.10. - 6.11.2009
Region: Wyspy Kanaryjskie Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Hotel: Sol Tenerife

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (8) Nie (0)

1 zdjęcia

Razem: Teneryfę moge polecić tym, któzy lubią zwiedzanie, ale też klasycznym leżakowiczom.mieliśmy auto na 4 dni, przejechaliśmy całą wyspę,...

Wstępne podsumowanie
Teneryfę moge polecić tym, któzy lubią zwiedzanie, ale też klasycznym leżakowiczom.mieliśmy auto na 4 dni, przejechaliśmy całą wyspę, najcieplej jest chyba na zachodzie wyspy, gdzie jest czarny piasek pochodzenia wulkanicznego, nic tam nie rośnie. dalej kilka km na północ wspaniałe góry, najwyższa góra Hiszpanii i wulkan Pico de Teide, skały lawowe, porośnięte sosnami. piękny Loro Park, zoo. Natmoiast na południowym wschodzie za stolicą Santa Cruz odkrylismy piękną biała plażę z piaskiem przywiezionym z Sahary. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
odpowiadało cenie, nic luksusowego, ale też bez zastrzeżeń. Wszystkie pokoje z widokiem na morze, nasz pokój miał sypialnię i drugą część - pomieszczenie z balkonem.

Wyżywienie
znów żaden luksus, mieliśmy HB, mozna najeść się porządnie, tylko napoje były płatne...

Usługi hoteli
bez problemu, bardzo pomocny personel, miła recepcjonistka.

Plaża
Plaża - ciemny piasek, ciekawy kontrast, ładnie, jednak ogrzewa się bardzo. Można wybrać się też na białe plaże, są tu. Plaże czyste, zadbane, łagodne zejście. Za leżaki i parasole opłaty.

Ogólne wrażenie
Urlop bardo nam się podobał, tylko 8 dni to bylo za mało :) Gorąco polecamy

Marie Mitzová, 22.10.2009, Data pobytu: 9.10. - 16.10.2009
Region: Wyspy Kanaryjskie Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Hotel: Bahia Flamingo

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (7) Nie (0)

7 zdjęć

Razem: Wycieczka odpowiada cenie.

Wstępne podsumowanie
Wycieczka odpowiada cenie. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Odpowiada ocenie ***, jedyny problem - w okolicy duży ruch i jest głośno w nocy.

Wyżywienie
bardzo dobre

Usługi hoteli
odpowiadające ***

Plaża
łagodne zejście do morza, czysta plaża, dużo leżaków i parasoli

Eva Ťoupalíková, 05.10.2009, Data pobytu: 25.9. - 2.10.2009
Region: Wyspy Kanaryjskie Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Hotel: Tropical Playa

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (7) Nie (0)

Razem: Hotel bardzo przyjemny, odpowiadał swojej kategorii, można się wyszaleć, jak dzieci, tak i dorośli

Wstępne podsumowanie
Hotel bardzo przyjemny, odpowiadał swojej kategorii, można się wyszaleć, jak dzieci, tak i dorośli Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Przyjemne pokoje, codziennie dobrze wysprzątane.

Wyżywienie
Kuchnia wspaniała, codziennie świeże ryby, wielki wybór dla każdego.

Usługi hoteli
Usługi na poziomie, pomocny i przyjemny personel.

Plaża
Piasek ciemy, trzeba przywyknąć, nie podobały mi się duże fale - ale należy uświadomić sobie, że jesteśmy nad brzegiem oceanu.

Ogólne wrażenie
Ocena na 4 z plusem.

Anonim, 11.05.2009, Data pobytu: 2.5. - 9.5.2009
Region: Wyspy Kanaryjskie Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Hotel: Gran Hotel Turquesa Playa

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (5) Nie (0)

Razem: Przestronne pokoje z widokiem na basen lub na ulicę, z balkonem lub tarasem.

Zakwaterowanie
Przestronne pokoje z widokiem na basen lub na ulicę, z balkonem lub tarasem. Pokaż pełną recenzję

Wyżywienie
Duży wybór. Wyżywienie codziennie podobne, ale zawsze było coś nowego. Owoce, warzywa, słodkie pieczywo, lody, mięso, ryby, makaron, ryż, ziemniaki - frytki... 2 posiłki lub All inclusive... My wykupiliśmy HB i starczyło.

Usługi hoteli
Obsługa miła i uprzejma... W ciągu dnia i wieczorem animacje.. itd.

Plaża
Około 500 m od hotelu jest ciemniejsza plaża Playa Fanabe... dalej można dojść promenadą na piękną i jasną plażę Playa Del Duque. Na Playa Fanabe są mniejsze fale... Na Playa Del Duque czasem zdarzają sie większe fale... ale nie takie super.. Da się spokojnie popływać. Parasole i leżaki są za dopłatą. Morze miało ok. 20 stopni... ale ludzie kąpali się bez przerwy.

Ogólne wrażenie
Piękna wyspa... Wypożyczyliśmy samochód i pojechaliśmy do parku narodowego Pico del Teide i do Puerto w Loro parque - bardzo pięknie. Na południu wyspy świeciło słoneczko i byłko koło 25 stopni, a na północy było zachmurzenie i padało - temperatura sięgała 18 stopni. Jechaliśmy przez niemieckie biuro podróży i wszystko było ok. Rezydentowi Felixowi należy się pochwała... był w hotelu 3 x dziennie. A hotel bardzo ładny.

Anonim, 20.12.2008, Data pobytu: 12.12. - 19.12.2008
Region: Wyspy Kanaryjskie Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Hotel: Jacaranda

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (4) Nie (0)

Razem: Hotel znajduje się niecałą godzinę drogi od lotniska w Costa Adeje, kawałeczek od morza.

Wstępne podsumowanie
Hotel znajduje się niecałą godzinę drogi od lotniska w Costa Adeje, kawałeczek od morza. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Skromne, kazdy pokój miał taras, widok na ulice lub na morze, wszystko czyste, sprzątanie codziennie. Trzystopniowa, regulowana klimatyzacja.

Wyżywienie
Bardzo urozmaicone. Dużo owoców, warzyw i lokalnych specjałów.

Usługi hoteli
Bardzo dobre. Wszędzie czysto, codziennie wzorowo wysprzątane, obsługa bardzo miła. Na terenie hotelu jest fryzjer i sklep z suwenirami, automat z gazetami. Piękny ogród z dwoma basenami dla dorosłych i jednym dla dzieci, z tarasu super widok na morze, do tego zamknięty, prywatny kompleks.

Plaża
Szeroka i długa, z ciemnym piaskiem, kilka minut od hotelu. Mimo falochronów fale bardzo duże, szczególnie na środku głównej plaży, ocean był raczej zimny. Jakiś kilometr od hotelu jest plaża z jasnym piaskiem.

Ogólne wrażenie
Bardzo przyjemne wczasy, dobre miejsce dla par lub rodzin z dziećmi. Jest to typowy rejon turystyczny, nie ma co szukać pamiątek, poza spędzaniem czasu przy basenie i na plaży mozna brać udział w wielu wycieczkach, m.in. na najwyższy szczyt Hiszpanii, do zoo, w morze - do delfinów i wielorybów. Piękna promenada wzdłuż wybrzeża, duzo zieleni, mili ludzie, dużo Anglików i Niemców. Pogoda dość stała, codziennie było podobnie, po południu znad gór nadchodziły chmury, ale cały czas ok. 26-27 stopni.

Vc Vc, 06.12.2008, Data pobytu: 1.5. - 9.5.2008
Region: Wyspy Kanaryjskie Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Hotel: Iberostar Torviscas Playa

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (4) Nie (0)

Razem: Jesli na Teneryfę to tylko do Puerta, ale w sumie kto co lubi, północ jest bardziej zielona, południe wydawało mi się bajeczną krainą,...

Wstępne podsumowanie
Jesli na Teneryfę to tylko do Puerta, ale w sumie kto co lubi, północ jest bardziej zielona, południe wydawało mi się bajeczną krainą, jest piękna pogoda, na północy w Puerto są dośc duże fale, i dlatego tam jeżdżę, ale nie polecałbym tego małym dzieciom, nie można by ich spuszczać z oka, ale kto nie lubi fal może skorzystać z basenów z wodą morską. W tym mieście jest co robić wieczorami, jest dość gwarno, Loro park, delfiny, orki, wieloryby, wielkie akwaria, papugi, wejście 31 euro, ale naprawdę warto. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Nie myślałem o tym, co mnie czeka, spodziewałem się po 1 gwiazdce max. materacy na podłodze i zimnej wody, ale byłem mile zaskoczony. Według mnie, to było jak standardowy trzygwiazdkowy hotel w Grecji czy Egipcie, tylko nie było basenu, ale nic nie straciłem, miałem pokój nr 307 i widok na okna dachowe, ale i tak byłem zadowolony. Jak już pisałem, hotel znajduje się w dość ruchliwym miejscu i zbyt spokojnie pod oknami nie jest, a zaraz za rogiem hotel ma swoją restaurację i stoliki na zewnątrz pod oknami.

Wyżywienie
Dzień w dzien to samo, serwowane, dwie bułki, dwa plastry szynki, dwa sera, dwa małe masełka, jedna marmolada i jedno jajko na twardo, herbata lub kawa, chyba też kakao. Kolacji nie ma na miejscu, ale w okolicy jest pełno restauracji, ja chodziłem na rynek, potem w lewo, jakieś 20m za rynkiem, naprzeciwko była chińska restauracja, i tam była taka zwykła knajpka, chodzi tam też dużo miejscowych, w przeciwieństwie do innych knajp jest tam tanio, kilkakrotnie widziałem, że ludzie czekają aż zwolni tam się miejsce, nawet miejscowi policjanci tam czekają, ale nie zawsze można się doczekać.

Usługi hoteli
Za taką cenę i w jednej gwiazdce nie ma się czego spodziewać. Ale był tam internet na monety, i to chyba wszystko, zaskoczyło mnie to, że przy wychodzeniu nie musialem oddawać klucza na recepcji, jak gdzie indziej, może przez to, że prawie nikogo tam nie było. Obsługa jest bardzo miła, ale nie mówią w żadnym obcym języku.

Plaża
Plaża ma czarny piasek, nie jest to popiół, nie brudzi, rezydentka mówiła, że ktoś składał na to reklamację. Są spore fale, czasem byl problem żeby się z nich wydostać, nie jest to spokojne pływanie, starsi ludzie mogliby mieć problemy, ale w wodzie głupieli wszyscy, starzy i młodzi. Było dośc wietrznie i czasem pływałem sam. A jak się podpływa do fal, to niewiadomo nawet jak, człowiek oddala się od brzegu, dobrze że ratownik na mnie zagwizdał, bo pływałbym do dziś. Przez te fale ma się wszędzie piasek,ale jest tam prysznic ze słodką wodą, zaraz obok snack-baru, nie jest tam drogo, jak się można spodziewać, Loropark jest zaraz na plaży, a od hotelu na plażę jest jakieś 15 min spokojnego spacerku

Ogólne wrażenie
Hiszpanie mnie mile zaskoczyli, to bardzo mili ludzie, nie wiem jak w innym miejscach, ale tu owszem, jedyne co mnie rozczarowało to ich oznaczenia. Dostać się z Santa Cruz na drogę do Puerta było wyczynem, a jeśli chce się podróżować trzeba kupić bardziej szczegółową mapę. Ja zaufałem mapie z wypożyczalni i to był błąd, często znajdowałem się w miejscowościach, których nie było na mapie, paskudnie się tak podróżuje. Radzę nie tankować do pełna, bo jak sie ma auto na 1 dzien, to i tak wszystkiego na pewno nie da się wyjeździć. Ja dostałem auto z pustym bakiem a wieczorem wracałem z prawie pełnym. Jak się wszystkich kierowców pozdrawia trąbieniem i trąbi co chwilę, to inni okazują więcej szacunku, tak jak kierowcy u nas. Teneryfa jest miejscem, gdzie mógłbym żyć.

Anonim, 14.11.2008, Data pobytu: 30.10. - 7.11.2008
Region: Wyspy Kanaryjskie Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Hotel: Maga

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (1) Nie (0)

8 zdjęć

Razem: Ten hotel w czasie, kiedy kupowaliśmy wycieczkę, oferowało tylko jedno biuro, nie można bylo nigdzie nie znaleźć ani opisów samego hotelu...

Wstępne podsumowanie
Ten hotel w czasie, kiedy kupowaliśmy wycieczkę, oferowało tylko jedno biuro, nie można bylo nigdzie nie znaleźć ani opisów samego hotelu ani opinii. Powoli zaczyna się to zmieniać, co jest dobre. Byliśmy jednymi z nielicznych turystów z naszego kraju, którzy byli w tym hotelu. Opinie o hotelu znalazłem przed wyjazdem tylko na zagranicznych stronkach, wszystkie były dość pozytywne. Także oceniam wycieczkę pozytywnie i hotel polecam. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Przestronne i przewiewne apartamenty, przyjemne otoczenie, z naszego tarasu był dodatkowo piekny widok na Atlantyk. W pokoju była lodówka, klimatyzacja, TV, aneks kuchenny z ladą i barowymi stołkami. Na terenie hotelu rosną przepiękne egzotyczne drzewa i krzaki, generalnie hotel robi miłe wrażenie.

Wyżywienie
Wyżywienie w pakiecie All Inclusive było kapitalne. Dużo dobrego jedzenia, nie brakowało nawet świetnych lodów, w barze poza masa napojów alkoholowych można zamówić także butelki z woda mineralna na całodniowe wycieczki (czego w wielu hotelach się nie dostanie).

Usługi hoteli
Recepcjoniści i animatorzy mówią po hiszpańsku, angielsku, niemiecku i francusku, obsługa jest uprzejma i bezproblemowa. W cenie pakietu All Inclusive była podobno możliwość wykorzystania godziny tenisowego kortu dziennie, ping-ponga itp. Nie korzystalismy z tych usług. Hotel ma 1 basen ze słoną wodą, przy którym jest bar i mają miejsce różne animacje dla dzieci i dorosłych. Poza tym hotel ma jeszcze 2 baseny ze slodką wodą i 1 mini-basen.

Plaża
Ze względu na skaliste otoczenie na południowo-zachodniej Teneryfie, plaże nie są zbyt częste. Większość hoteli nie dysponuje własnymi plażami. Ale w bliskich odległościach zazwyczaj są jakieś publiczne bezpłatne plaże, w tym przypadku było to jakieś 800 m od hotelu, plaża Playa de la Arena. Jest to mała plaża z czarnym piaskiem, pełnym minerałów, który leczy egzemę i inne problemy skórne. Nie rozumiałem tylko o co chodzi z wypożyczaniem leżaków i nie miałem okazji nikogo zapytać. jak przyszliśmy po południu to mieliśmy je za darmo, nikt od nas nie chciał pieniędzy. Ale jak bylismy przed południem to ratownik kontrolował zajete miejsca i pobierał 2 euro za leżak na cały dzień. Możliwe, że nie trzeba płacic za leżaki jak się nie chce na nich leżeć przez cały dzień, ale my akurat już zapłaciliśmy. Oczywiście lezaki nie są obowiązkowe i nie trzeba placić, jak się z nich nie chce korzystać. Może jest tak, że ratownik pobiera opłaty za leżaki tylko w określonych godzinach. Po południu nigdy nie placiliśmy. Kapiele na tej plaży są przyjemne - czasem ocean jest spokojny i można snurkować, a widać tam piękne duże rybki. Kiedy indziej ocean jest wzburzony, czasem jest wywieszona czerwona flaga i mozna się świetnie bawić w wielkich falach. Kto się nie boi dużych fal i silnych prądów, może się świetnie pobawić i trenować wytrzymałość fizyczną surfując na północy wyspy. Dla fanatyków internetu dobra wiadomość- na tej plaży jest bezpłatne połączenie wifi. (a w hotelu internet jest płatny).

Ogólne wrażenie
Bardzo fajny hotel, dobre zakwaterowanie, jedzenie, picie i obsługa. Mogę tylko polecić!

T. N., 09.11.2008, Data pobytu: 31.10. - 8.11.2008
Region: Wyspy Kanaryjskie Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Hotel: Barceló Varadero

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (1) Nie (0)

1 2 3 4 5 6 7 8

web:need_help

+48 71 769 5682