Opinie naszych klientów i ich recenzje hoteli
Nabeul - Tunezja

Dodaj własną opinię

Razem: maksymalnie zadowolony, wyjaz kupiony 4 dni przed wylotem do kompletnie nieznanego hotelu i okolicy, wystarczyło nam HB, na plaży było...

Wstępne podsumowanie
maksymalnie zadowolony, wyjaz kupiony 4 dni przed wylotem do kompletnie nieznanego hotelu i okolicy, wystarczyło nam HB, na plaży było ok.12 osób, reszta miłośnicy basenu.tylko na zejściu do wody pełno kamieni i trzeba mieć buty. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
w hotelu czysto, kilka razy w ciągu dnia sprzątają wokół basenu, pokoje 1x sprzątane, wymiana ręczników, dostawa papieru.

Wyżywienie
bogate, nawet maruda wybierze, mnóstwo owoców, 3-4 rodzaje mięs, dodatki, różny wybór, słodkości.

Usługi hoteli
w całym hotelu wifi, świetni animatorzy.

Plaża
twarda, sucha, piaszczysta.

Ogólne wrażenie
zadowolenie, trzy samotne kobiety w tunezji w nieznanym miejscu...mnóstwo przeżyć, świetny personel, w pobliskim markecie można było płacić kartą. spokojne miejsce blisko morza, tylko dorga z lotniska długa, trwa ok.1,5 h.

Hana Pokorná, 10.12.2009, Data pobytu: 30.6. - 14.7.2009
Region: Tunezja Tunezja, Nabeul, Hotel: Les Pyramides

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (3) Nie (0)

9 zdjęć

Razem: 3,5 ładny hotel, ale cenę bym obniżyła! to wcale nie był luksus za taką kasę!!!

  • 1,9 Zakwaterowanie
  • 3,6 Wyżywienie
  • 5,8 Okolica
  • 1 Cena

Wstępne podsumowanie
ładny hotel, ale cenę bym obniżyła! to wcale nie był luksus za taką kasę!!! Pokaż pełną recenzję

Wyżywienie
w porządku

Usługi hoteli
animatorzy świetni

Plaża
strasznie malo leżaków i parasoli, a obcych nie wyrzucali!!! zapakowali się na plażę i gapili na kobiety...

Ogólne wrażenie
do przyjęcia za niższe pieniądze!

Lucie Káninská, 04.12.2009, Data pobytu: 22.6. - 30.6.2009
Region: Tunezja Tunezja, Nabeul, Hotel: Sun Holiday Beach Club

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (4) Nie (0)

4 zdjęć

Razem: W tym hotelu na szczęście nie spędziłam nawet doby, ale tylko dlatego, że domagałam się jego zmiany, gdyż w takich warunkach bałabym się...

Wstępne podsumowanie
W tym hotelu na szczęście nie spędziłam nawet doby, ale tylko dlatego, że domagałam się jego zmiany, gdyż w takich warunkach bałabym się połozyc do łóżka chociażby na jedną noc. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Brudny, zanieczyszczony hotel a prócz niego jest też obleśny pawilon stojący po przeciwnej stronie b ruchliwej uliczki, którą trzeba przejśc, żeby dostac się na basen czy chociażby na posiłki. To wyjątkowa „atrakcja” jeśli przyjedziecie Państwo z dziecmi. Na terenie hotelu można natknąc się na bezdomne psy, które pozostawiają odchody przy „kąciku zabaw” dla dzieci.

Dojscie do pokoju przez nieoświetlony (całkiem ciemny) hol pawilonu, co przypomina podziemne lochy), a na całym korytarzu woda do kostek, także już na wstępie maszerujecie Państwo po omacku brodząc w jakiejś śmierdzącej wodzie.Pokoje- bród, smród, chłód, woda na powierzchni całej podłogi, wybijająca nieczystości toaleta, która roztacza odór na cały pokój; kable zwisające z zepsutej klimatyzacji i zwisające na wyciągnięcie ręki dziecka; lustro przy „toaletce” chyba nigdy nie widziało szmaty ani wody, toteż nie sposób zobaczyc w nim swoją twarz.

Wyżywienie
bez rewelacji, skromnie

Usługi hoteli
niesympatyczna obsługa, która najwyraźniej miała wszystko w nosie

Plaża
Brudna, niezadbana wręcz dzika

Ogólne wrażenie
Hotel brudny, obskurny, warunki uwłaczające ludzkiej godności. Obejście- podobnie jak pokoje- brudne, zagracone i budzące lęk przed złapaniem jakiejś choroby. Do takiego hotelu można wysłac kogoś za karę, a nie na wczasy, za które płaci się od ok 1500 tys. Cena wydawałoby się niewysoka, ale kosmiczna biorąc pod uwagę warunki jakie hotel oferuje. Z katalogu nie dowiecie się Państwo, że hotel to też obleśny pawilon stojący po przeciwnej stronie b ruchliwej uliczki, którą trzeba przejśc, żeby dostac się na basen czy chociażby na posiłki. To wyjątkowa „atrakcja” jeśli przyjedziecie Państwo z dziecmi. Na terenie hotelu można natknąc się na bezdomne psy, które pozostawiają odchody przy „kąciku zabaw” dla dzieci.

Dojscie do pokoju przez nieoświetlony (całkiem ciemny) hol pawilonu, co przypomina podziemne lochy), a na całym korytarzu woda do kostek, także już na wstępie maszerujecie Państwo po omacku brodząc w jakiejś śmierdzącej wodzie. Pokoje- bród, smród, chłód, woda na powierzchni całej podłogi, wybijająca nieczystości toaleta, która roztacza odór na cały pokój; kable zwisające z zepsutej klimatyzacji i zwisające na wyciągnięcie ręki dziecka; lustro przy „toaletce” chyba nigdy nie widziało szmaty ani wody, toteż nie sposób zobaczyc w nim swoją twarz.

Basen- na powierzchni wody unosiły się niedopałki papierosów, jakieś waciki, papierki, pomijam już trawę, liście i inne drobiazgi typu robactwo.

Jedyne odpowiednie słowo na określenie całości to TRAGEDIA. Nie polecam nikomu, nawet najmniej wymagającym.

Anonim, 20.07.2009, Data pobytu: 3.7. - 10.7.2009
Region: Tunezja Tunezja, Nabeul, Hotel: Sun Holiday Beach Club

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (6) Nie (0)

Razem: niestety ze względy na czasy lotów z obiecanych 8 dni nam wyszło 6 pobytu.

Wstępne podsumowanie
niestety ze względy na czasy lotów z obiecanych 8 dni nam wyszło 6 pobytu. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
po wymianie pokoju znajdującego się nad dyskoteką dali nam pokój w części właśnie remontowanej...przynajmniej widok z balkonu na morze super.

Wyżywienie
bardzo dobre

Usługi hoteli
miałam małe dziecko i niczego dla dzieci tu nie bylo, nawet huśtawek, niczego po prostu.

Plaża
czysta, łagodne zejście do morza.

Ogólne wrażenie
absolutnie nei polecam wyjazdu z dziecmi.

Anonim, 11.06.2009, Data pobytu: 2.6. - 9.6.2009
Region: Tunezja Tunezja, Nabeul, Hotel: Riadh Club

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (3) Nie (0)

Razem: po raz drugi była max.zadowolona, jak z hotelem, tak i z animatorami.

Wstępne podsumowanie
po raz drugi była max.zadowolona, jak z hotelem, tak i z animatorami. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Codziennie pokój wysprzątany, czyste ręczniki,

Wyżywienie
Jedzenie jest smaczne, a zawsze można coś sobie pokombinować z dodatkami.

Usługi hoteli
Personel wspaniały!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plaża
czysta, strzeżona

Ogólne wrażenie
Hotel jest dobry dla rodzin z dziećmi, młodych i starszych par. Polecam na wspaniały letni wypoczynek !!!

Lenka Hirjaková, 07.06.2009, Data pobytu: 17.6. - 28.6.2009
Region: Tunezja Tunezja, Nabeul, Hotel: Riadh Club

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (7) Nie (0)

Razem: Piękny pokój z widokiem na morze, ale nie wszyscy mieli to szczęście.

Zakwaterowanie
Piękny pokój z widokiem na morze, ale nie wszyscy mieli to szczęście. Pokaż pełną recenzję

Wyżywienie
Wyżywienie było dość monotematyczne, wybór z kilku dań, ale codziennie to samo..no ale można wytrzymać.

Usługi hoteli
Miły, pomocny i pracowity personal.

Plaża
Całkiem dobrze zadbana, była tylko dla gości hotelowych.

Ogólne wrażenie
Za te pieniądze udany urlop z wieloma miłymi przeżyciami.

Milan Bárta, 18.04.2009, Data pobytu: 26.8. - 2.9.2008
Region: Tunezja Tunezja, Nabeul, Hotel: Riadh Club

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (6) Nie (0)

7 zdjęć

Razem: POLECAM WSZYSTKIM!!!

Wstępne podsumowanie
POLECAM WSZYSTKIM!!! Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Zakwaterowanie bardzo przyjemne, kilka metrów od morza, codziennie sprzątanie pokoi, ogormna hala z recepcją, gdzie można napić się kawy i połączyć z internetem, na swoim notebooku, żadnych hałasów, hotel znajduje się ok.15 min. od centrum, piękny widok na morze.

Wyżywienie
Typowa dla regionu, można się przejeść :-)

Usługi hoteli
Dogadacie się po angielsku, niemiecku, francusku, hiszpańsku, oczywiście arabski i migowy wchodzą w grę. Personal był niewiarygodnie uprzejmy, od recepcjonisty po kucharza. Już drugiego dnia znali nasze imiona, ciągle się pytaja czy nam czegoś nie brakuje, czy wszystko w porządku, naprawdę mili ludzie.

Plaża
Czyściutka, leżaki za darmo, są tu tylko goście hotelowi, problemem są tylko handlarze, którzy sprzedają przedrożone rzeczy, wystarczy odmówić. Dla palących: w tym kraju popielniczki są nawet w windzie, pali się wszędzie, na plaży można kupić przemycane kartony papierosów z Algierii. Targujcie się.

Ogólne wrażenie
Wspomnienia mam wspaniałe.

Oto Krága, 17.04.2009, Data pobytu: 2.9.2008 - 16.4.2009
Region: Tunezja Tunezja, Nabeul, Hotel: Byzance

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (7) Nie (0)

5 zdjęć

Razem: Super urlop, mój pierwszy w Tunezji.

Wstępne podsumowanie
Super urlop, mój pierwszy w Tunezji. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Hotel odpowiada **+, strasze meble, ale ładne, w celu przenocowanoa spokojnie wystarczy. Bylam tam w lipcu, i naprawdę tropikalne upały, ale nie włączaliśmy klimatyzacji, mieliśmy pokój do ogrodu, gdzie palmy robiły dużo cienia i to wystarczało.

Wyżywienie
Pyszne. Mnóstwo jedzenia, tyle arbuza, ile kto dał radę zjeść, też śliwki i winogrona ze dwa razy, wieczorami pyszne mini ciasta. Jedzenie donoszą i jest dość dla każdego.

Usługi hoteli
Byłam już w "lepszym hotelu", ale tutaj są najlepsze programy animacyjne. Zabawa dla wszystkich kategorii wiekowych. Też się już dawno tak nie śmialam.

Plaża
Codziennie sprzątana, tylko dla gości hotelowych, mało parasoli i leżaków, ale po śniadaniu zawsze znajdziecie miejsce.

Ogólne wrażenie
Świetny urlop w przystepnej cenie. Zakochałam się w Tunezji, bylam tam po raz pierwszy. Zapewnione piękna pogoda, czyste morze, piękne wycieczki i tanie.

Helena Přerostová, 21.03.2009, Data pobytu: 6.7. - 17.7.2007
Region: Tunezja Tunezja, Nabeul, Hotel: Sun Holiday Beach Club

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (1) Nie (0)

1 zdjęcia

Razem: najgorszy był syf, który był w całym hotelu, wliczając karaluchy, które łażą po całym hotelu.

Wstępne podsumowanie
najgorszy był syf, który był w całym hotelu, wliczając karaluchy, które łażą po całym hotelu. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Mieszkaliśmy w dwuosobowym pokoju. Pokój praktycznie nie był sprzątany, tylko za dość dużą dopłatą. Ręczniki, które dawali do pokoju wyglądały na używane, kiedyś były białe, nie ruszlaiśmy ich. Wszędzie były dziury, którymi do pokoju właziło robactwo - karaluchy, mrówki, pajęczaki. Nie było nawet sensu zmieniać pokoju, karaluchy były wszędzie.

Wyżywienie
Monotonne. Prawie żadnych owoców. Mięsa też prawie żadnego, albo jesli już było to nie dało się go jeść. Na pewno dbali o nasze szczupłe sylwetki. Nad większością dań wznosiły się chmary much, więc apetyt traciliśmy od razu.

Usługi hoteli
Rezydent był Tunezyjczykiem. Zapoznał się z nami wszystkimi, ale nie był chętny do pomocy a karaluchy były dla niego czymś normalnym w trzygwiazdkowym hotelu.

Plaża
Brudna plaża. Leżaki i parasole w kiepskim stanie. Nigdy nie było wiadomo, czy wytrzymają jeszcze ciężar. Woda była czysta, ale to akurat nie zależało od nikogo.

Ogólne wrażenie
Nie pojechałabym do tego hotelu nawet za darmo. Nie da się tam wypocząć. Człowiek staje się tam łowcą robactwa a do tego nie trzeba jeździć do Tunezji.

Jiřina Koldová, 21.11.2008
Region: Tunezja Tunezja, Nabeul, Hotel: Les Pyramides

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (7) Nie (0)

Razem: Przyjemny hotel z bardzo przyjemną obsługą. W cenie last minute było naprawdę super. Mieliśmy tylko jedną nieprzyjemną przygodę....

Wstępne podsumowanie
Przyjemny hotel z bardzo przyjemną obsługą. W cenie last minute było naprawdę super. Mieliśmy tylko jedną nieprzyjemną przygodę. Zapomnieliśmy zabrać z baru reklamówki z dwoma pamiątkami w kaształcie wielbłądów i bokserkamiod Calvina Kleina. Po tym jak zapytaliśmy kelnera, czy nic się nie znalazło, oddano nam dwa wielbłądy, ale bokserek już nie. Ktoś już na pewno miał je na sobie. Transport był punktualnie. Nie podobało nam się to, że wycieczkę wykupiliśmy do 28.10. a 27.10. o 23.15 wyjeżdżaliśmy z hotelu, więc nawet nie rozpoczeliśmy 28.10. w hotelu, więc obcięli nam 1 dzień. W warunkach jest napisane, że pierwszy i ostatni dzień są przeznaczone na podróż, więc właściwie wszystko OK, ale i tak byliśmy rozczarowani. Biuro podróży było OK, chętni do pomocy, żadnych problemów. Jak nas nie było 2 h przed wylotem na lotnisku to dzwonili zaraz zapytać, czy nic się nie stało. Nie będę bała się podróżować z tym biurem w przyszłości. Pokaż pełną recenzję

Zakwaterowanie
Zakwaterowanie bardzo ładne. Po przyjeździe włozyliśmy do vouchera 5 EUR, żeby przeskoczyć jak najszybciej wymiany pokoi itp. Pokój ładny, dość duży, z dostawką. Mały balkon z siedzeniami. Super była łazienka, a zwłaszcza wc. Codziennie inaczej przyozdabiano nam pokój, zostawialismy 1 dinara + cukierki + zapalniczkę, albo jakąś inną pierdółkę. Niestety basen był fajny w ciągu dnia, ale w nocy był wielki hałas z dyskoteki naprzeciwko, gdzie jest bardzo zła akustyka i hałas strasznie się niesie. Ale w końcu przyjechaliśmy na wczasy, ludzie chcieli się bawić, tylko przez kilka dni był taki halas, potem wyjechali Polacy i był spokój, bo animatorom nie chciało się już nic organizować.

Wyżywienie
Jedzenie dobre, różnorodne, myślę, że każdy mógł znaleźć coś, co mu smakowało, tylko nie można było przekombinować. Ich kuchnia jest dość monotonna i dla nas za mało słona, ale można bylo dosolić. Śniadanie mogłoby być trochę bardziej urozmaicone, ale kto z nas codziennie je takie śniadanie? Kelnerzy byli zawsze uśmiechnięci, nawet bez bakszyszu.

Usługi hoteli
Hotel ładny, czysty. Okolica wyglądała trochę gorzej, ale myślę, że to w dużym stopniu wina turystów. W sezonie musi brakować leżaków przy basenie i na plaży, ale w tym terminie było ok.

Plaża
Plaża raczej mała - w sezonie musi być za mało miejsca, ale teraz było ok. Miły i uśmiechnięty ratownik, przygotowywał leżaki i materace. Na plaży byłoby czysto, gdyby każdy wyrzucał swoje śmieci do kosza. Pety, kapsle z piwa, piaperki z czekoladek, na pewno nie zostały wyrzucone przez mieszkańców, więc każdy, kto krytykuje niech pomysli najpierw o sobie. Ale dla niektórych jest problemem wyrzucić niedopałekdo kosza, których było pełno. Ale plaża i morze super, świetne fale i ciepło.

Ogólne wrażenie
Obsługa była bardzo uprzejma, szczególnie dla Polaków, ale animatorzy byli beznadziejni. Wylegiwali się w fotelach, czasem do kogoś powiedzieli parę słów. Przy wieczornych odwiedzinach rezydentki poskarżyliśmy się , że nie ma żadnych programów dla dzieci ani wieczornych występów, i nagle w 5 minut zorganizowali dyskotekę dla dzieci i przyszli nam powiedzieć, że o 22 zaczyna się show. Ale potem znów nie robili nic, aż do naszego wyjazdu. Rodziny z dziećmi liczyły jednak na coś więcej. Aerobic i aquaaerobic też były słabe, więc wydaje mi się, że animatorzy zdecydowanie nie załużyli na swoje wypłaty. W sumie gości było niewielu - minimum 150, ale nikt nie wiedział cco i gdzie się odbywa, bo co innego było napisane a co innego się działo. W stosunku do ceny w last minute wycieczka była bardzo dobra, ale w normalnej cenie nie wybrałabym znowu tego hotelu.

Iva Nováková, 31.10.2008, Data pobytu: 21.10. - 28.10.2008
Region: Tunezja Tunezja, Nabeul, Hotel: Azur Plaza

Czy ta recenzja była pomocna? Tak (1) Nie (0)

1 zdjęcia

1 2 3 4 5

web:need_help

+48 71 769 5682